Night Mode Night Mode
Day Mode Day Mode

Hvad er GPTs? Guide til at forstå og komme i gang

Introduktion til GPTs

Hvad er GPTs? GPTs er skræddersyet versioner af ChatGPT fra OpenAI og repræsenterer den seneste innovation for at skabe en tilpasset version af ChatGPT til specifikke formål – fx. er denne artikel skrevet igennem en GPT lavet til at skrive artikler om AI på dansk og den baserer sin viden på data den henter live på nettet. Jeg har bedt min GPT om at skrive en artikel om GPTs og har givet den link til OpenAI’s beskrivelse af projektet. Derfra er kommet den artikel du nu læser.
GPTs er designet til at være mere hjælpsomme i dagligdagen, til specifikke opgaver, på arbejde eller hjemme, og de kan deles med andre.

Hvad er AI?

Kom i gang med GPTs

Det kræver at man har du har en betalt udgave af ChatGPT – Plus eller Enterprise, for at bygge dine egne GPTs og dele med andre.
Det unikke ved GPTs er, at de er tilgængelige for alle – der kræves ingen programmeringsfærdigheder for at oprette en. Processen er ligetil: Start en samtale ved at vælge punktet “Explore” i menuen, giv GPT instruktioner og ekstra viden, og vælg dens funktioner, som f.eks. websøgning, billedgenerering eller dataanalyse​​.

Tilpasning og brugerinddragelse

En af de mest tiltalende aspekter ved GPTs er deres tilpasningsevne. Brugerne har efterspurgt flere muligheder for at tilpasse ChatGPT til deres specifikke brug, hvilket førte til lanceringen af GPTs​. Dette inkluderer brugere uden programmeringsbaggrund, som nu kan skabe og dele deres egne værktøjer​.

GPT butikken og monetisering

En kommende GPT Store vil give mulighed for at dele og finde GPTs skabt af verificerede udviklere. Denne platform vil også tilbyde muligheden for at tjene penge baseret på hvor mange der bruger din GPT​.

Jeg vil anbefale jer alle at komme ind og prøve det af med det samme – det er langt nemmere end du tror! Dog kræver det pt. at man har en af de betalte versioner af ChatGPT.

Privatliv og sikkerhed

OpenAI lægger stor vægt på privatliv og sikkerhed i udviklingen af GPTs. Brugernes interaktioner med GPTs deles ikke med udviklerne, og der er strenge politikker for at forhindre skadelige GPTs​.

GPTs’ fremtidige udvikling

GPTs vil fortsætte med at blive mere nyttige og mere intelligent, og på sigt vil de kunne udføre komplekse opgaver i den virkelige verden. Denne udvikling sker gradvist for at sikre teknisk og sikkerhedsmæssig forsigtighed​.

Eksempler på GPTs

Man kan finde GPTs på eksterne sider som fx. https://gptstore.ai/

Den mest populære GPTs lige pt. er adgang til DALL·E hvor du via tekst kan beskrive det billede du ønsker AI skal lave. Fx. er billedet herunder lavet med DALL·E der prøver at visualiserer GPTs med forskellige funktioner.

En anden GPT jeg kan nævne er en jeg har udviklet. En “Pick a path storyteller” hvor du visuelt bliver præsenteret for et billede og en historie – Du kan vælge hvad der skal ske bagefter og GPTen vil udvikle en historie til dig hvor du vælger retningen. Har du ChatGPT Plus kan du prøve den lige her: Pick a Path Storyteller.

Følg vores guide for at bygge din egen GPT.

Teknisk integration og virksomhedsbrug

GPTs tillader integration af eksterne data og interaktion med den virkelige verden gennem brugerdefinerede handlinger, og virksomheder kan nu skabe interne GPTs tilpasset deres specifikke behov.​

Man kan uploade dokumenter, billeder og andet materiale som GPTen skal tage udgangspunkt i.

Desuden kan man knytte Actions til sin GPT så du kan lave meget mere komplekse handlinger (bruge API til at genererer data).

Samfundets inkludering og OpenAI’s vision

OpenAI’s vision omfatter inddragelse af samfundet i udviklingen af AI. GPTs er et skridt mod at involvere et bredere spektrum af mennesker i at forme AI-teknologiens fremtid​​. Du og jeg kan være med til at skabe fremtidens AI værktøjer lige NU.

Opsummering

GPTs repræsenterer en betydelig udvikling inden for AI, der tilbyder brugerdefinerede og fleksible løsninger til et bredt udvalg af anvendelser. Med deres lette tilgængelighed og tilpasningsevne baner GPTs vej for en mere inkluderende og innovativ fremtid inden for kunstig intelligens.

Vil du i gang med at lave dine egne GPTs, skal du lave en konto hos OpenAI, vælge deres Plus model.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbage til toppen
Close